Välkommen till  Tandregleringen Kista

Tandregleringen Kista är en privat mottagning specialiserad inom tandregleringsvård för barn, ungdomar och vuxna. Kliniken är utrustad med digitalröntgen och är helt datoriserad.

Vi välkomnar alla barn och ungdomar med eller utan tandregleringscheck.

Praktiken ligger centralt en minut från Kista Gallerian nära tunnelbanan och bussterminalen.   

Tandreglering
Vad är Ortodonti/tandreglering?
Ordet ortodonti kommer av de grekiska orden ”orto” som betyder rak och ”odous” som betyder tand. Tandreglering/Ortodontisk behandling innebär att med hjälp av fastsittande eller avtagbara tandställningar påverka käkarnas relation och deras tillväxt samt förflytta felställda tänder så att tandraderna anpassar sig till varandra.
 
Behandlingar
Vi utför behandlingar med synliga och osynliga tandställningar. En fastsittande tandställning (så kallad ”räls”) limmas fast på tänderna. Limmet, en sorts compositplast, är mycket starkt men det är ändå lätt att ta bort efter behandlingen.
Avtagbara tandställningar används för det mesta för att påverka käkarnas relation och deras tillväxt. Patienter med exempelvis överbett eller i vissa fall underbett får oftast avtagbara tandställningar.
 
Vem får kostnadsfri behandling?
Barn och ungdomar har fri tandvård till och med det år de fyller 23. Den ordinarie tandläkaren gör första bedömningen och vid behov remitterar vidare till en urvalstandläkare med specialitet inom tandreglering. Om patienten uppfyller normer för kostnadsfri tandreglering utfärdas en tandregleringscheck.
 
Övriga behandlingar:
Vi behandlar patienter med sömnapne/snarkproblematik.
Kostnader i ett led av sjukdomsbehandling är enligt öppen hälso och sjukvårdstaxan gällande regler.
Tandläkaren

Tandläkare Hassan Meymi

• Filosofi kandidatexamen 1988 från Stockholms universitet.
• Tandläkarexamen 1989 från Karolinska institutet.
• Specialist utbildning 1998-2000 genom ett joint program mellan Karolinska institutet och Eastmaninstitutet.

Han har bland annat arbetat på Eastmaninstitutet i flera år och medverkat i specialist samt ortodonti assistent utbildning.

Frågor och svar

Hur lång tid tar behandlingen?
Det varierar beroende på bettfelet, behandlingens svårighetsgrad, behandling av en käke eller två käkar, avtagbara eller fastsittande tandställningar. En normal behandling med fastsittande tandställning för att lösa trångställningar i överkäke och underkäke tar ca 1,5- 2 år. Den behandlande tandläkaren informerar alltid om behandlingens längd.

Gör det ont att ha tandställning?
Att limma tandställningen på tänderna gör inte ont men det ömmar några dagar varje gång man justerar eller spänner tandställningen. Skavsår kan förekomma på läppar och kinder men det är lätt att åtgärda och det går över snabbt.

Hur ofta behöver man komma och kontrollera tandställningen?
Vanligast är ca 6-8 veckor mellan återbesöken men det kan i vissa fall variera.

Vad kostar det att tandreglera?
Patienter med tandregleringscheck har kostnadsfri behandling.
Priset för patienter som söker privatvård utan tandregleringscheck är individuellt och beror på typ av bettfel, behandlingens längd och behandlingens svårighetsgrad. I de flesta fall är kostnaden mellan 12000 och 25000 kr.

En del vuxna patienter får delvis ersättning från försäkringskassan om de uppfyller deras krav. Patienter som söker privat vård får en betalningsplan efter överenskommelse.
Välkommen att kontakta oss för mer prisinformation.

Vad gör man om tandställningen går sönder?
En trasig tandställning är inget brådskande problem så länge det inte skaver eller irriterar, det är alltid bäst att ringa tandläkaren för rådgivning.
Vi tar hand om våra patienter oftast samma dag för reparation eller annan åtgärd.

Vid vilken ålder kan man påbörja tandregleringsbehandling?
Det vanligaste är att tandregleringen görs under barn och ungdomsålder (från ca åtta års ålder och uppåt), men idag väljer även allt fler vuxna att få sina tänder reglerade.

Bilder före och efter

Adress: Danmarksgatan 46 1Tr, 164 40 KISTA
Telefon: 08-751 14 000
Mobiltelefon: 070-751 14 04
E-post: info@tandregleringenkista.se

Karta